Een boom planten om een dierbaar persoon te herdenken.

bosEen bijzondere plek in een prachtig bosgebied, waar de mogelijkheid wordt geboden een gedenkboom te planten. Het verliezen van een dierbare is een emotionele gebeurtenis. Veel mensen hebben daarom de behoefte aan een plaats waar zij hem of haar kunnen gedenken. Door het planten van een gedenkboom creëren nabestaanden hun eigen persoonlijke gedenkplek. 

De gedenkboom

Wanneer u een gedenkboom in het bos wilt laten planten, kunt u kiezen uit 4 verschillende boomsoorten. De bomen worden door ons geleverd en voor 10 jaar onderhouden. Om de gedenkboom een persoonlijk tintje te geven kan er een gedenkstronk bij de boom worden geplaatst. Om de uniformiteit van het bos te behouden verstrekt het gedenkbos deze gedenkstronk. Nabestaanden mogen zelf bepalen welke tekst erop komt te staan. Vanwege het natuurlijke karakter van de omgeving, en het behoud hiervan, zijn andere persoonlijke uitingsvormen (bloemen, kaarsen, knuffels ect.) niet toegestaan.

Een boom planten om een dierbaar persoon te herinneren of voor een ander dierbaar moment, zoals een geboorte of jubileum, dat kan op een bijzondere plek in een prachtig bosgebied. In bijna alle grote religies en culturen spelen bomen een belangrijke rol. 

  • Overlijdensboom symboliseert voor de één het geloof in het eeuwige leven, voor de ander is het een herinnering aan het leven van de overledene.
  • Levensboom symboliseert het eeuwige leven, de overwinning op de dood.
  • Kosmische boom verbeeld de verbinding tussen de hemel en de aarde.
  • Huwelijksboom / Liefdesboom is een soort verzegeling of ritueel bij de trouwbelofte. Zoals de boom groeit, groeit de liefde.
  • Geboorteboom symboliseert de wens dat het kind opgroeit en zich ontwikkelt in een gezonde groene wereld en een vruchtbaar leven zal hebben.
  • Oprichting- jubileumbomen zoals de boom zich ontwikkelt, zo zal het bedrijf ook groeien en bloeien.

Symboliek van boomsoorten die er geplant mogen worden.

Berk: (Betula pendula)
Loopt vroeg in de lente uit; heeft een zilverwitte stam. Staat voor vrolijkheid, met plezier een nieuwe start maken.

Eik: (Quercus robur)
De machtigste boom van ons bos; met een losse kroon zodat ondergroei mogelijk is.
Symboliseert leiderschap en kracht.

Linde:
 (Tilia europaea)
Bloeit met verleidelijk geurende bloemen. Symbool van liefde, trouw en vruchtbaarheid.

Beuk: (Fagus sylvatica)
De beuk symboliseert vrouwelijke wijsheid en aandacht, warmte en troost, standvastigheid, creativiteit en waakzaamheid. 

Locatie
Het gedenkbos is gelegen aan de Jan van Swolgenstraat te Swolgen. Het gedenkbos is een openbaar bos. Dat betekent dat het bos te allen tijden voor iedereen toegankelijk is. Het gedenkbos is gelegen aan de openbare weg en daardoor goed bereikbaar.

Tarieven
De kosten voor de administratie, de aanschaf en het planten van de boom, het onderhoud gedurende 10 jaar en de gedenkstronk met tekst erop, zijn bij de prijs ingegrepen.

Planten van de boom
Het daadwerkelijk planten van de boom gebeurt in overleg op een afgesproken datum, samen met familie of nabestaanden.

Wilt u een boom laten planten in het gedenkbos?
Stuur dan een mail via het contactformulier  en u krijgt het inschrijfformulier toegestuurd.